ZVYKEJ SI, BUDE HŮŘ!!! aneb Indie 2009 - 21.8. - 11.den



Dneska má Leňa narozeniny!!! Objednat jí snídani do postele vypadá jako nepřekonatelný problém, páč místní "pohůnci" moc nepobírají, co po nich vlastně chceme. Nakonec se to daří, ale až na druhý pokus.

Jdeme zrušit jízdenku, protože podle předpovědi mají být u Shivlingu přívalové deště, a jak jsme si přečetli ve vícero průvodcích a cestopisech, o sesuvy půdy, tam rozhodně není nouze. ACHJO!

Zjišťujeme informace o trecích v okolí Manali a ťuk-ťukama přejíždíme do Vashistu. Krom mě a Fanynka jdou ostatní otestovat místní termální prameny a my zatím na ně čekáme u malého chrámu naproti termálních lázní.



Koupel netrvá moc dlouho, páč voda je tak horká, že v ní nejde moc dlouho vydržet...Roboš se vrací do hotelu, páč mu není nějak dobře, Fanyn s děvčaty se vydávajou směr vodopád, ke kterému se den po příjezdu nenedostali skrz zažívací po
tíže, a my s Jiřinkou se pomalinku pěšo vydáváme zpátky do Old Manali. cestou fotíme a zevlujeme u řeky :o)


Jelikož tudy chodí hodně lidí, je pořád na koho koukat a mačkat zběsile spoušť, krom veselého traktoristy s posádkou na vlečce, na nás mávajou kluci na motorce, kteří jezdí pořád tam a zpátky.


U cesty se taky potkáváme s Fanynovou družinou, která se na procházku k vodopádu vykašlala a vrátila se zpátky. Fanouš se naparuje, páč jako modrooký blonďák vzbuzuje obdiv a touhy u celé místní populace od kojenců po starce, jak u žen tak u mužů. Najedou se už nehrbí ale chodí hezky zrovna s bradičkou nahoru :o))


Po návratu do hotelu, zjišťujeme, že Roboš je vážně nemocný, bo vypnul televizu (ani program s modelkama už ho nebaví!!! natož HBO) a má křeče v žaludku (což je dost nemilé zjištění, když se veme v potaz, že pár týdnů před odletem prodělal operacu slepého střeva). Nechávám Roboša se svíjet a jest patáčky, a s Jiřinou se vracíme zpátky do New Manali a prozkoumáváme boční uličky, budhistické centrum, sledujeme mnicha, jak hraje šprtec, nacházíme pro Roboše ideální mlynářskou čepici a díky čokoládkám, získáváme spoustu fotek malých dětiček.


Na večeři si dáváme výtečnou dobrotu - šťouchané brambory s cibulkou a na patře se znova rozlíhají izraelské písně - shodujeme se, že pokud to tak bude pokračovat , pohřešovaných Izraelců přibude naší zásluhou!!!

0 komentářů: