ZVYKEJ SI, BUDE HŮŘ!!! aneb Indie 2009 -15.8. - 6.den


Trek odsouváme o den později a vyrážíme na místní pólové hřiště, kde má proběhnout oslava 50-ti let Indické nezávislosti od Anglie.


Tribuny jsou čerstvě navápněné, zaplněny do posledního místa, všichni diváci chodí s bílým pozadím, vojenskou přehlídku střídají vystoupení jednotlivých místních škol silně připomínající naši spartakiádu (je tu i jedna Moravská…),


po školácích nastupují Tibeťané v krojích.


Já s Jiřinou fotím jak vzteklá, takže mi ani nepřijde, že už jsme na hřišti 4 hodiny. Pořád je na co se koukat a objektů na focení je taky dost.















O silné zážitky taky není nouze, třeba když jednomu z vojáků „upadne“ samopal hlavní směrem k tribuně, malý chlapeček s šesti prsty na jedné ruce, tibetské babičky s copánkama po kolena…Nakonec se po dlouhém sezení na přímém sluníčku vymotáváme zpátky do uliček, načež funíme do kopce k místnímu klášteru, který je kopií Potaly ze Lhasy v Tibetu.


V klášteře nás nenásilně mniši v jednotlivých Gompách oberou o drobný peníz za prohlídku, my si za to užíváme úkrytu před spalujícím sluníčkem, a zničeni horkem scházíme zpátky do města na oběd.


S Leňou kupujeme květák a vajíčka a na zápraží našich pokojíků v hostelu děláme květákový mozeček. Jakmile sluníčko hřeje na přijatelnější teplotu, jdeme domluvit odvoz na trek a následný dovoz. V cestovce si domlouváme jeepa, průvodce odmítáme, místňáci se nám smějou, že chceme jít „jen BABY trek“ a na dotaz, jestli si chceme pronajmout oslíky na nešení batůžků, kulantně odpovídáme, že jo pokud nebude vadit, že je pak sníme. Majiteli kanceláře po téhle poznámce o smrti oslíku, zatuhne úsměv na rtech a dál už se o těhle nádherných zvířátkách nezmiňuje. Spokojeně odcházíme na hlavní štráse (nic netušíc, že jsme si domluvili špatné datum dovežení z treku), zajistit si jízdenky na vlak do Varanásí a my s Robošem ještě spešl z Gango Tree treku a nakoupit suvenýry, páč po treku už nebude čas. Rozjíždíme oblíbené divadlo:

Kolik za to chceš? Tolik? Tolik ti nedám! Opravdu tolik nemám! Jakou cenu mi na tom uděláš? To je pořád moc! Chci to koupit tady svojí přítelkyni, dneska má narozeniny, uděláš nám lepší cenu? Víc ti fakt nedám….hmmm tak asi obchod neuděláme… Hej počkej, prodám ti to za xxx rupií! Tomu říkám obchod! …o sto metrů dál: Kolik za to chceš? Tolik? Tolik ti nedám! Opravdu tolik nemám! Jakou cenu mi na tom uděláš?....atd.


Cestou k suproši, kde kupujeme jídlo na 4 denní trek, páč zítra ráno vyrážíme, potkáváme „pány Kobrouše“, aniž mají šanci se rozkoukat a vybrat si dobrovolníka z řad diváků, cpe se jim mezi koše s hady Roboš lačný fotečky s hadem kolem krku. Pánové rozjíždí šou, pravda Robošovi cpou aji ty kobry na hlavu, pak ho oberou o nekřesťanské peníze a jelikož je tak hodný, tak jim je pěkně vyskládá do dlaně, vše zakončí větou: „ Zkurvená kobra!“ a fotky s hadama už ho tolik netěší…krabice s nákupem po vzoru místních žen nandáváme na hlavy, děláme s tou parádou v uličkách prima divadlo a smějí se na nás a nám nejen místní ale i cizinci…pak už jenom rychle funíme uličkou, kolem drůbežárny v garáži hned vedle garáže, kde je autoopravna do našeho hostýlku, probíhá večeřa, pak přibíhá Fanoušek se slzama v očích, že objevil nejlepější fotku výletu, a Roboš je podle stylu posazení čepice na hlavě přejmenován na MLYNÁŘA, což mu zůstane až do dalšího treku, kde se dovíme, jak v Indii, říkajou policajtům ;o)


0 komentářů: