ZVYKEJ SI, BUDE HŮŘ!!! aneb Indie 2009 -24.8. - 14.den


Takže případ medvěd vyřešen...šlo o Zabijáckou krávu!!! 


Sotva se posilníme snídaní a zjistíme, že místní Indové výjimečně nelhali a byl potřeba průvodce, protože v lese byla spousta stezek a my nevěděli, kterou se dát. Nikomu se ale taky nechtělo vracet do vesnice, takže taháme sirky a černý Petr padá na Kaču a Fanču. My ostatní zatím sledujeme, jak nám krávy žvýkajou batohy, hůlky a tak.



Fanča s Kačou dovádijou průvodca, kterému je 22 let a krom bundy přehozené přes rameno a pekelného tempa do kopce nemá zhola žádný batoh. 

Snažíme se vyvolávat pauzičky, páč jinak nám všem hrozí infarkt, bo stezka je fakt kolmá a krom Leňou nalezeného ostnu dikobraza i dost nezáživná. Jo to až když se dostáváme na pastviny nad lesem, to už je jiná kochačka. Škoda, že je dost mraků...

Nekonečné stoupání ukončujeme u Teahousu na hřebenu. Roboškovi není nejlíp (zlehka umírá ve stanu) a vůbec se mu nelíbí, když mu zpíváme ukolébavku Ho Ho Watanai. Dáváme si čaj plný popela a já se zamilovávám do šedavé kravičky.

Moc mi nedělá radost kumulující se oblačnost nad naším mikrokempem těsně pod hřebenem, kde je úder blesku víc než pravděpodobný. Nicméně kravičky se okolo zase pokojně popásajou, takže si říkám, že se není čeho bát. Ale ono je...páč stan, který obývám s Jiřinou má prazvlásštní impregnaci, která byla nanášena jen na určitých místech, což je vidět i proti světlu. Ve stanu u Fanyna a Leni si ještě stihneme přehrát včerejší noční scénku - setkání s medvědem.



Pak už začíná pořádně pršet, hřmět a blýskat se a taky kroupy začínajou padat a taky naša podlážka stanu začíná silně vsakovat vodu dovnitř a celta propouští první dešťové kapky. Není čas na hrdinství, jakmile déšť ustane, vyklízíme náš stan a přesouváme se do Teatentu, kde je pěkně útulno, petrolejka svítí a můžeme se roztahovat jak chceme. Za chvíli přichází i ostatní a tak se jim u "nás" zalíbí, že se přestěhovávajou za náma trávíme první a poslední indickou noc společně v jedné místnosti.


   

0 komentářů: